آرشیو اخبار

16 محصول ايران ساخت حوزه سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي رونمايي شد
16 محصول ايران ساخت حوزه سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي رونمايي شد؛ ستاري: زيستبوم پژوهش با تزريق سرمايه بخش خصوصي تثبيت ميشود معاون علمي و فناوري رييس جمهوري در رونمايي از 16محصول حوزه سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي، با اشاره به توسعه پژوهش...
نمایش خبر ←
محققان براي اولين بار تخمک هاي موش زنده را از سلول هاي بنيادي ايجاد کردند
در سال 2011 ، کاتسوهيکو هاياشيي و تيم او اولين سلولهاي اسپرم را از سلولهاي بنيادي توليد کردند. سپس در سال 2016، هاياشي و تيم ديگري با استفاده از سلول هاي بنيادي اولين تخمک هاي پستانداران را توليد نمودند.
نمایش خبر ←
حمايت از طرحهاي مطالعات پيشباليني و کارآزمايي باليني مرتبط با حوزه سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي
ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي در راستاي فعاليتهاي خود از از طرحهاي پيشباليني و کارآزمايي باليني مصوب دانشگاهها حمايت به عمل ميآورد.
نمایش خبر ←
استفاده از ژن درماني براي ترمي نوعي آسيب مغزي در موش
در مطالعهاي از دانشگاه کالج لندن، دانشمندان براي اولين بار نوعي اختلال دژنراتيو نادر مغز را به واسطه ژن درماني به منظور بهبود حمل و نقل دوپامين ايجاد کرده اند ( DTDS).
نمایش خبر ←
توليد استيک گوشت با کمک فناوري پرينت سه بعدي
اولين استيک توليد شده در آزمايشگاه نظر محافل علمي را به خود جلب کرده است. اين گوشت با فناوري پرينت سه بعدي توليد مي شود که سلول هاي تشکيل دهنده آن از گاو برداشته شده است.
نمایش خبر ←
دومين رويداد بين المللي مجازي سل پلاس کالج با محوريت فناوري هاي نوين در پزشکي بازساختي برگزار خواهد شد
رويداد دو روزه سل پلاس کالج، با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، ستاد سلول هاي بنيادي و با همکاري دانشگاه هاي اراسموس مديکال سنتر، دانشگاه آزاد شعبه آکسفورد، دانشگاه اوکلاهاما، ويکتوريا و ميشيگان برگزار خواهد شد. در اين رويداد همچنين...
نمایش خبر ←
کشت سلولهاي بنيادي توسعه مييابد و درمان بيماريهاي لاعلاج متحول ميشود
کشت سلولهاي بنيادي پرتوان با هدف استفاده در درمان بسياري از بيماريهاي لاعلاج ، موجب ميشود تا تحولي در فناوري کشت هاي سلولي رخ دهد.
نمایش خبر ←
سمينار کاربرد سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي در درمان ناباروري توسط پژوهشگاه ابن سينا برگزار خواهد شد
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي، سمينار کاربرد سلولهاي بنيادي و پزشکي بازساختي در درمان ناباروري توسط پژوهشگاه فناوريهاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي-ابنسينا در تاريخ 15-14 مرداد ماه 1400...
نمایش خبر ←
نشست مشترک دبير ستاد با رئيس بنياد نخبگان استان چهارمحال و بختياري
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي، جلسهاي با حضور دکتر حميديه دبير ستاد، دکتر بنياديان رئيس بنياد نخبگان استان چهارمحال و بختياري، ، در تاريخ 2 تيرماه 1400 در محل معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري...
نمایش خبر ←
آناليز ژنومي فرايند خونسازي به دنبال روند رشد انسان
در طي رشد جنيني ، سلول هاي بنيادي خونساز (HSC) بايد به سرعت به سلول هاي خوني بالغ متمايز شوند. دانش فعلي ما در مورد سلولهاي بنيادي و بنيادي خونساز جنيني (HSPC) عمدتاً توسط مدلهاي موشي و آزمايشگاهي پيشرفته حاصل شده است. نشان داده شده است که...
نمایش خبر ←
صدور نامه معافيت بيمهاي دانشبنيانها آنلاين شد
صدور نامههاي معافيت حق بيمه قراردادهاي دانشبنيان، از سوي مرکز شرکتهاي دانشبنيان به صورت آنلاين درآمد.
نمایش خبر ←
Cardioids، ارگانوئيد هاي قلبي براي مطالعات آزمايشگاهي
تاکنون تلاشهاي زيادي جهت توليد ارگانوئيدهاي قلبي سه بعدي صورت گرفته است. در اکثر مطالعات از داربستهاي زيستي به عنوان يک بستر حمايتي براي رشد سلولها و شکلگيري ساختارهاي قلبي کمک گرفته شده است. متاسفانه اين ساختارهاي مهندسي شده پاسخهاي...
نمایش خبر ←
سنگاپور مجوز استفاده از گوشت مرغ آزمايشگاهي را صادر کرد
سنگاپور به اولين کشور در جهان تبديل شد که فروش گوشت کشت شده در آزمايشگاه را تصويب ميکند. آژانس دولتي غذاي سنگاپور به شرکتي موسوم به "Eat Just" که يک استارتاپ آمريکايي است که بيشتر به دليل تخم مرغهاي گياهي خود شهرت دارد، اجازه فروش گوشت...
نمایش خبر ←
شناسايي سلول هاي موثر در ترميم و بازسازي کبد
محققان موسسه تحقيقات مرکز پزشکي کودکان در CRI( UT Southwester؛ ، TXايالات متحده آمريکا) سلولهاي مسئول نگهداري و بازسازي کبد و محل قرارگيري آنها در کبد را شناسايي کرده اند.
نمایش خبر ←
چگونه کشت سلول درمانگر بيماريها ميشود
به کمک کشت سلول، راه براي درمان بسياري از بيماريهاي خاص فراهم شده اما رشد اين سلولها يکي از دغدغههاي اين حوزه است.
نمایش خبر ←
ششمين سمپوزيوم ژنتيک و سلولهاي بنيادي با رويکرد ژن درماني
اولين روز ششمين سمپوزيوم ژنتيک و سلولهاي بنيادي با رويکرد ژن درماني به صورت مجازي با حضور آنلاين بيش از ۱۲۰۰ نفر از علاقمندان برگزار گرديد
نمایش خبر ←
استفاده از فناوري ارگانوئيد براي مطالعه بر روي بيماري COVID 19
در حالي که واکسيناسيون گسترده بهترين راه براي مقابله با پاندمي COVID-19 محسوب مي شود اما قطعا نياز به درمان هايي که بتوانند ويروس را مهار کنند يا بيماري را درمان کنند هيچ گاه منتفي نخواهد شد.
نمایش خبر ←
يافته جديد محققان در زمينه خاموش شدن ژن ها
محققين نشان داده اند که پروتئين BAHCC1 نقش حياتي در خاموش سازي ژن ها بازي مي کند و به عنوان يک جزء کليدي براي مسير سرکوب کننده ژن Polycomb در سلول هاي پستانداران عمل مي کند.
نمایش خبر ←
توليد ملي مدل حيواني بيماري ام اس، گامي در جهت پيشبرد روشهاي درماني نوين
گفتگو با دکتر سيد حسين احمدي تفتي فوق تخصص جراحي قلب در ارتباط با پروژه توسعه فناوري هاي تکثير، نگه داشت و پرورش موش هاي داراي بيماري ام اس
نمایش خبر ←
افتتاح مرکز حيوانات آزمايشگاهي SPF لرستان با حضور دکتر ستاري
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي، نخستين مرکز توليد، تکثير وپرورش حيوانات آزمايشگاهي SPF غرب کشور با حضور دکتر ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهور، موسي خادمي استاندار لرستان، دکتر نيکبخت رياست...
نمایش خبر ←
توليد مدل حيواني استاندارد و گواهينامه دار بيماري MS
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل ستاد توسعه علوم و فناوري هاي سلول هاي بنيادي، دکتر رباني دبير شبکه ملي مدل سازي حيواني و تحقيقات درون تني از توليد استاندارد موش هاي داراي بيماري ام اس توسط محققين مرکز قلب تهران خبر داد.
نمایش خبر ←
محققان دانشگاه آلبرتا معتقدند که راه درمان احتمالي ديابت را پيدا کرده اند
دانشمندان دانشگاه آلبرتا مي گويند ممکن است آنها راه درماني براي ديابت کشف کرده باشند . اين تيم تحقيقاتي با استفاده از سلول هاي بنيادي جديد توانسته است ديابت را در موش ها درمان کند و اميدوار است که اين فرآيند در انسان نيز قابل انجام باشد.
نمایش خبر ←
شيمي درماني دقيق براي سرطان لوزالمعده؟
سرطان لوزالمعده بسيار کشنده است: طبق اطلاعات موسسه ملي سرطان، تنها حدود 10 درصد بيماران پنج سال پس از تشخيص اين سرطان زنده مي مانند.
نمایش خبر ←
درمان سرطان مي تواند براي COVID-19 تکرار شود
بر اساس يک مطالعه بين المللي جديد توسط دانشمندان ايتاليايي و استراليايي ، از مهارکننده هاي بتا به طور بالقوه مي توان براي درمان COVID-19 استفاده کرد.
نمایش خبر ←
توليد جنين در شرايط آزمايشگاهي؛ ايران در جايگاه دوم ايستاد
شرکتي دانشبنيان با کمک دانش نيروهاي متخصص خود توانسته است توليد جنين در شرايط آزمايشگاهي را با استفاده از کيت IVF بوميشده محقق کند. پس از شرکتي آمريکايي، ايران به عنوان دومين توليدکننده اين نوع از کيتها مطرح است.
نمایش خبر ←
پتانسيل استفاده از ظرفيت بازيابي ميتوکندريايي در بهبود بيماري پارکينسون
نورون هاي دوپامينرژيک با برخي از فرايندهاي رفتاري دخيل در پاداش و تهييج و هم چنين تنظيم حرکات نيز مرتبط هستند. لرزش، سفتي عضلات و ساير مشکلات حرکتي در بين افراد مبتلا به پارکينسون شايع است.
نمایش خبر ←
کشف پروتئين هاي ضروري براي زنده ماندن سلول B توسط دانشمندان
براساس تحقيقات جديد دانشمندان در موسسه Francis Crick ، سيگنال هاي دريافت شده از دو پروتئين اصلي براي بقاي "حافظه ايمونولوژيک" ما ضروري است.
نمایش خبر ←
معرفي دارويي جديد براي درمان COVID-19
محققان دانشگاه کنت، دانشگاه گوته در فرانکفورت آلمان و دانشکده پزشکي هانوفر آلمان دارويي را شناسايي کرده اند که اين دارو احتمالا توانايي درمان COVID-19 را دارد.
نمایش خبر ←
روشي کنترلي براي تنظيم فعاليت سلول هاي CAR-T
سلول هاي CAR T به نحوي برنامه ريزي شده اند که زماني که در معرض نور آبي قرار مي گيرند فعال مي شوند و مي توان بدين ترتيب آن ها را براي تخريب تومورهاي پوستي در موش ها(بدون آسيب رساندن به بافت هاي سالم) استفاده کرد.
نمایش خبر ←
کمک به حفظ بافت ريه در خارج از بدن
در حال حاضر روشي که آن را پرفيوژن ريوي برون تني(EVLP) مي نامند براي حمايت ريه ها در خارج از بدن و ريکاوري کيفيت ريه هاي اهدايي قبل از پيوند استفاده مي شود اما EVLP تنها مدت زمان کوتاهي(6 تا 8 ساعت) از ريه ها حمايت مي کند که براي احياي اغلب ريه هاي...
نمایش خبر ←
استفاده از مهندسي ژنتيک براي درمان بيماري BEST
محققين توانسته اند موتاسيون هاي موجود در ژن BEST1 را در سلول هاي بنيادي مشتق از بيماران اصلاح کنند و اين از طريق وارد کردن نسخه هاي زياد از ژن BEST1 سالم صورت گرفته است. اين رويکرد در مورد اغلب جهش هاي موجود در BEST1(نه در همه آن ها) تست شده است.
نمایش خبر ←
برگزاري سلسله وبينارهاي سلول هاي بنيادي و پزشکي بازساختي
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي، سلسله وبينارهاي سلول هاي بنيادي و پزشکي بازساختي به زودي برگزار خواهد شد.
نمایش خبر ←
اثربخشي محدود پلاسماي افراد بهبود يافته روي بيماران مبتلا به COVID-19
تحقيقات جديد نشان داده است که اهدا پلاسما از خون افراد بهبود يافته از COVID-19 به افراد مبتلا به اين بيماري، شدت بيماري يا مرگ آنها را کاهش نمي دهد.
نمایش خبر ←
رويکرد درماني جديد عليه سرطان خون
دانشمندان موسسه بيوشيمي ماکس پلانک آلمان ، با جدا کردن اختصاصي اين سلول ها از جايگاه خود ، راهي جديد براي آسيب پذير ساختن اين سلول ها پيدا کرده اند.
نمایش خبر ←
مرکز طبي کودکان برگزار مي نمايد:
سي و دومين همايش بين المللي بيماري هاي کودکان به صورت مجازي
نمایش خبر ←
ارتباط بين ميکروبيوم گوارشي و پيشرفت بيماري ALS
در اين مطالعه آن ها روي يک موتاسيون ژني بسيار شايع در افراد مبتلا به ALS فوکوس کردند و يک مدل موشي از اين موتاسيون را ايجاد کردند.
نمایش خبر ←
مطالعه بر روي بيماري هاي قلبي به کمک سلول هاي بنيادي پرتوان القايي
کاهش توانايي قلب در پمپ کردن خون مي تواند منجر به ضربان هاي نامنظم(آريتمي)، لخته شدن خون، نارسايي قلب يا مرگ ناگهاني قلبي شود.
نمایش خبر ←
مطالعه بر روي تکامل انسان هاي اوليه به کمک سلول هاي بنيادي
استفاده از رده هاي iPSC براي بررسي عملکرد DNA باستاني انسان، رويکردي کمتر توجه شده اما بسيار جالب است. هيچ کس نتوانسته است نقش DNA نئاندرتال را در طول تکوين نشان دهد.
نمایش خبر ←
روز جهاني کريسپر
در روز جهاني کريسپر کل جامعه مهندسي ژنوم گرد هم مي آيند تا در مورد اينکه چگونه مي توانيم به صورت کارآمد به کشف اين سيستم و کاربردهاي عملي و درماني آن پي ببريم به بحث و گفتگو بپردازند.
نمایش خبر ←
روشي جديد براي شخصي سازي درمان هاي سرطان پروستات
محققان راتگرز (Rutgers)، مارکرهاي ژني انساني را کشف کردند که ضمن کار با يکديگر باعث ايجاد سرطان پروستات متاستاتيک و گسترش آن در ناحيه مافوق پروستات مي شوند.
نمایش خبر ←
شرکت Synthego با استفاده از سيستم کريسپر شناسايي سريعتر و درمان احتمالي ويروس کرونا را امکان پذير مي کند
شرکت مهندسي ژنوم Synthego، به منظور تسريع در مطالعه اهداف بالقوه درماني براي ويروس کرونا، اقدام به تهيه لاين هاي سلولي مهندسي شده مبتني بر فناوري کريسپر در همکاري با آزمايشگاه Krogan به عنوان يک مرکز علمي شناخته شده در دنيا نموده است.
نمایش خبر ←
ايجاد مدل هاي حيواني براي مطالعه بر روي کرونا ويروس
پژوهشگران "دانشگاه ييل"(Yale University) آمريکا، عفونت ناشي از کروناويروس را روي موشها بررسي کردهاند و به آزمايش داروها و واکسنها روي آنها پرداختهاند. اين پژوهش نشان ميدهد که پروتئينهاي ضد ويروسي مهم علاوه بر محافظت از ريهها، به...
نمایش خبر ←
نوبل شيمي ۲۰۲۰ به دو محقق زن بهخاطر تحقيقات در زمينه مهندسي ژنوم رسيد
مانوئل شارپنتيه، محقق فرانسوي و جنيفر دودنا، دانشمند آمريکايي به دليل توسعه روش ويرايش ژنوم (مهندسي ژنوم) معروف به کريسپر يا «قيچي ژنتيکي»، برنده نوبل شيمي ۲۰۲۰ شدند. اين تحقيقات نويدبخش بهبود بيماريهاي ژنتيکي است.
نمایش خبر ←
استفاده از نانوذرات براي القاي سلول هاي بنيادي در جهت ترميم عضلات
ايسکمي عضلاني يا آسيب به عضلات در نتيجه محدود شدن اکسيژن يا منبع خوني مي تواند به دلايل متعددي از جمله آسيب به اندام حرکتي يا بيماري شريان محيطي اتفاق بيافتد.
نمایش خبر ←
استفاده از ژن درماني، اينبار در درمان گربه مبتلا به بيماريهاي ذخيرهاي ليزوزومال
محققان با کمک ژن درماني توانستهاند يک بيماري که در بدن برخي گربهها ايجاد ميشود را درمان کنند.
نمایش خبر ←
استفاده از انرژي حرارتي براي تنظيم سلول ها
محققان يک روش عميق و از نظر مقياس انعطاف پذير براي هدايت الگوي ولومتريک بيان ژن در بافت هاي مصنوعي سه بعدي ارائه کرده اند که در آن از مبدل هاي حرارتي ترموفلوئيديک براي فعال کردن رونويسي استفاده مي کند، رويکردي که آن را به اختصار HEAT مي نامند.
نمایش خبر ←
استفاده محققان از ابررايانه براي تحليل سلول هاي آلوده به COVID-19
ارزيابي سلولهاي ريه بيماران مبتلا به کوويد- ۱۹ که با کمک سريعترين ابررايانه جهان صورت گرفته است، الگوهاي بيان ژن را نشان ميدهد که شايد بتوانند علائمي که بدن در واکنش به کوويد- ۱۹ بروز ميدهد، توضيح بدهند.
نمایش خبر ←
يافته محققان در زمينه نحوه جديدي از پرينت هاي زيستي سه بعدي
محققان مفهوم جديدي از زيست پرينت سه بعدي را معرفي کرده اند که از سلول هاي بنيادي شکل دهنده ارگانوئيد به عنوان بلوک هاي ساختاري که مي توانند به طور مستقيم درون ماتريکس هاي خارج سلولي قرار گيرنده و به صورت بافتي خودسازمان يابنده درآيند، استفاده کرده...
نمایش خبر ←
نقش سلول هاي بنيادي در مقابله با بيماري پارکينسون
پروتئيني به نام DJ-1 نقش حياتي را در حفظ عملکرد سلول هاي عصبي بازي مي کند. اگر بدن به هر دليلي قادر نباشد مقادير کافي از DJ-1 را توليد کند، سلول هاي عصبي مهم بدن مي ميرند.
نمایش خبر ←
تلاش محققان براي ايجاد بانک ارگانوئيد هاي توموري
محققان در تلاش براي شناسايي هر چه بيشتر مکانيسم هاي سرطان زايي قصد دارند بيش از 1000 ارگانوئيد توموري مشتق از بيماران سرطاني را توليد کنند و آن ها را به کتابخانه مدل هاي تومور اين انستيتو اضافه کنند. تاکنون آن ها صدها ارگانوئيد توموري را توليد...
نمایش خبر ←